Monday, 30 June 2014

~ Dari Dapurku : Singgang Daging Cincang

Kalau nak masak singgang daging best guna daging cincang....daging yang dicampur-campur dan lemak sikit2. 
Nak share resepi singgang daging ala-ala kelate....ramai dah tau, 
tapi mybe ada yang tak tau nak masak ape.


Singgang Daging / Daging Singgang

Daging cincang secukupnya - potong sesuka hati
3-4 ulas bawang putih (bergantung pada kuantiti daging) - hiris
7-8 biji bawang merah - hiris
Lengkuas - hiris / ketuk
2 biji cili kering - potong kasar
Beberapa keping asam gelugor
Cili padi / cili besar hijau
Garam

Rebus dulu daging bagi empuk. 
Pastu tambah air untuk kuah....masukkan semua bahan lain.
Masak hingga daging betul-betul empuk.



Senang kan....cuba lerrr...

No comments:

Post a Comment