Alhamdulillah selesai sudah menjalankan ibadah puasa hr ke-4 (xde keje lain kire hari plak).....
Kalau smlam brbuka nga lauk tunjuk2 kt bazar, hari ni masak plak. Baru kena nga slera kan. Menu hari ni Percik Ayam, Ikan Cencaru Sumbat, kuih Samosa Ayam, air teh-o, blackcurrent ais & buah tembikai sbgai pncuci mulut....hujan2 pn nak minum asi jgk.....dahaga kata cik abg hehe...
Yang lain dh biasa buat, cuma samosa jer br 1st time buat, kesahnya kesian tengok daging ayam yg berdaging2 tu terperuk jer simpan dlm peti ais.....nasib baik timbul idea terbaekkk. Lagipun senang je nk buat, kulit popia dh ada...bahan2 lain pn ada....buat yg paling simple. Next time buat inti daging plak.
Ubi kentang tu rebus dulu sampai empuk. Tumis je bawang, pastu campak2 je bahan2 lain....masak sampai masak la eh...jgn lupa perasa dgn garam & gula.....simple je kan....mcm2 resepi blh buat...nak guna kari ayam / daging pn boleh.....
Saya lekatkan kulit tepi tu dgn telur putih. Goreng kejap jer sebab kulit popia ni nipis mudah hagus...lgpun inti dalam dah masak.
Dannnn......ini la kejadiannya......
Asben kata sedap huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.............Alhamdulillah....
nyummy..sedapnya
ReplyDeleteAlhamdulillah sedap hehehe....
ReplyDeletebleh cube wat ni Ila...yah xbeso buat lagi...;)
ReplyDelete