Alhamdulillah....dah siap masak tuk makan tengahri. Lauk utama Tomyam Ayam + Udang + Sayur2an. Kali ni wat tomyam merah plak.....dah boring makan tomyam putih. Teringin plak tengok mak mertua masak tomyam masa balik kampung hari tu....bagi aku sedap gile tomyam die masak...masam2 + pedas. Sempat la risik tanya "mak masak tomyam ni sedap la....buh ape eh"......bukan ape, masak tomyam ni macam2 versi & dah cuba macam2. Boring jgk asyik rasa versi yang sama kan.
Masaknyer sama jer....cuma mak blender beberapa biji buah tomato + cili padi...ikut citarasa.
Semangkuk untuk dihirup |
Ni kali kedua aku try masak tomyam ikut mak mertua.....memang sedap.
Masak jer aku hirup dulu semangkuk.
tak payah guna pes tomyam ke Eila?ke ltak sikit bahan2 yg digunakan tu, huhu...leh cube wat. yah sokmo gn pes adabi tu klo nk msak tyam.
ReplyDeleteila guna pes adabi tu la yah....klu wt tomyam putih ila xbuh pes...
ReplyDeletetry la yah....blend buah tomato bleh 2,3 bji nga cli padi...rasa masam buah tomato tu sedappp